Tesla: al 5-lea profit trimestrial consecutiv

Data: 29/10/2020

In trimestrul 3, Tesla a reusit sa obtina al 5-lea profit trimestrial consecutiv: 331 milioane USD, adica "earnings-per-share" (“EPS”) de 0.76 USD/actiune.

• Profitul net s-a situat sub asteptarile asteptarilor, dar a marcat o crestere de 131% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Marja bruta a crescut cu aproape 5 puncte procentuale, la 23.5%.
  • Compania a inregistrat venituri totale record de 8.77 miliarde USD, peste asteptarile analistilor si cu 39% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.
  • Incasarile generate din vanzarea de "regulatory credits" (despre care insasi compania crede ca nu poate fi o sursa sustenabila de venituri) au fost de 397 milioane USD, de aproape doua ori mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut. In 2020, Tesla a incasat 1.18 miliarde USD din vanzarea de "regulatory credits", adica 7% din veniturile totale ale companiei.
  • Cheltuielile operationale au crescut cu 33% fata de trimestrul precedent, la 1.25 miliarde USD, in conditiile in care compania s-a angajat in constructia unor noi facilitati de productie in Austin, Texas (SUA) si Brandenburg (Germania). Tesla estimeaza ca, in 2021 si 2022, va cheltui cu 2 miliarde USD pana la 2.5 miliarde USD mai mult decat anticipa anterior pentru constructia noilor unitati de productie si expansiune globala

Tot in trimestrul 3, potrivit unor cifre anuntate anterior publicarii rezultatelor financiare, Tesla a livrat un numar record de 139,300 autovehicule.

• Compania continua sa anticipeze ca va livra 500,000 de autovehicule in acest an (cu 30% pana la 40% mai multe fata de anul precedent).
  • Intrebat de jurnalisti cu ocazia publicarii rezultatelor financiare, Elon Musk a parut sa confirme ca Tesla isi propune livrari de 840,000 spre 1 milion autovehicule anul viitor.