Tehnologie romaneasca la BVB

Data: 08/10/2020

Romania este super competitiva la nivel global intr-un numar restrans de domenii. Tehnologia sigur este printre ele. Cum se reflecta asta la Bursa de Valori Bucuresti si ce variante de investitie exista in actiuni si obligatiuni ale companiilor de tehnologie listate pe piata locala

Qualitance: una dintre cele mai inovatoare companii IT din Romania, cu o experienta de 13 ani, prezenta pe 3 continente si clienti precum IBM, Ikea, Merck, Ford si Johnson & Johnson.

• In 2018, a fost una dintre cele 4 companii romanesti in topul Financial Times 1000 al business-urilor europene cu cea mai rpida ascensiune.
  • In 2020, a fost mentionata in cel mai recent update al clasamentului Technology Fast 500 alcatuit de Deloitte.
  • In decembrie 2019, TradeVille a intermediat un plasament privat de obligatiuni corporative prin care Qualitance a atras 1.5 milioane EUR. Avand scadenta in 2022 si o dobanda anuala de 5% platibila semestrial, obligatiunile Qualitance au fost listate la BVB in martie si se tranzactioneaza cu simbolul Q22E.

iHunt Technology: in iulie 2019 a fost primul magazin online si brand de telefonie mobila din Romania care si-a listat actiunile la BVB (simbol HUNT).

• Compania se pregateste sa emita obligatiuni corporative printr-un plasament privat. Obligatiunile vor fi denominate in RON in limita a 7 milioane RON, o scadenta de pana la 3 ani si o rata anuala a cuponului de 9%.

Bittnet Systems: Prima companie de tehnologie din Romania listata la BVB, in aprilie 2015 (simbol BNET).

• Pentru liderul pietei de IT training din Romania, TradeVille a intermediat un plasament privat de obligatiuni corporative (ianuarie 2019) care se tranzactioneaza la BVB cu simbolul BNET23C si o oferta publica de majorare de capital (februarie - aprilie 2020).

Ascendia: dezvoltator de software educational personalizat (eLearning) fondat in 2007 si listat la BVB in iulie 2016 (simbol ASC).

• Prin platforma LIVRESQ, Ascendia are cea mai mare arhiva de resurse educationale din Romania si Republica Moldova: peste 2,700 de lectii digitale, din care 1,300 sunt publice. Romania este in top 4, la nivel global, in ceea ce priveste cresterea frecventei utilizarii cursurilor in format digital.
  • TradeVille a intermediat in iunie 2019 un plasament privat de obligatiuni corporative prin care Ascendia a atras 3 milioane RON. Avand o scadenta la 3 ani si o dobanda fixa anuala de 10% platibila semestrial, obligatiunile Ascendia au fost listate la BVB in octombrie 2019 si se tranzactioneaza cu simbolul ASC22.

Life is Hard: in decembrie 2015 a fost primul dezvoltator de software listat la BVB (simbol LIH). Compania furnizeaza solutii digitale pentru business-uri din sectorul de asigurari, sanatate si transporturi.

• In 2019, Life is Hard a primit din partea IT Europa premiul de excelenta al industriei europene de software, castigand trofeul "Solutia anului 2019" la categoria "Public Sector or Utilities" cu aplicatia CityHealth.io pentru orase inteligente.
  • Tot anul trecut, firma a fost nominalizata de European Business Awards sa reprezinte Romania la categoria "Ones to Watch".

Dividende pe piata locala sau Silicon Valley? Prin TradeVille poti investi la Bursa de Valori Bucuresti si pe marile burse globale din aceeasi platforma web si aplicatie mobila. Alimentari si retrageri rapide, asistenta prompta, totul online si mobil.

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.