SUA: sezon de raportari trimestriale la final

Data: 19/11/2020

In actualul sezon de raportari, 86% din companiile listate pe bursa americana au indicat profituri peste estimarile analistilor. Este cea mai buna performanta dupa 2008.

• In medie, profiturile raportate pentru trimestrul 3 sunt cu aproape 20% mai mari decat estimarile analistilor, al doilea cel mai mare ecart din istorie intre cifrele efective si cele estimate pe Wall Street.
  • Sectorul de sanatate a aratat cea mai buna dinamica a profiturilor (o crestere de aproape 13%), in timp ce sectorul de energie si cel industrial au avut cea mai slaba performanta.
  • In ansamblu, profiturile au scazut cu 7.5% relativ la aceeasi perioada din 2019, marcand al treilea cel mai sever declin dupa trimestrul 3 din 2009 (atunci cand scaderea a fost de aproape 16%). Este al 6-lea trimestru din ultimele sapte in care profiturile scad la nivel anualizat.

In ceea ce priveste veniturile, 79% din companii au raportat cifre peste asteptarile analistilor, din nou o performanta record..

• In medie, veniturile raportate au fost cu aproape 3% mai mari decat estimarile analistilor, de asemenea un ecart record.
  • Si la acest capitol, sectorul de sanatate sta cel mai bine (cu o crestere de aproape 11%), in timp ce sectorul de energie si cel industrial au aratat cea mai severa contractie a veniturilor.
  • In ansamblu, veniturile au scazut cu aproape 2% fata de aceeasi perioada din 2019. Este pentru prima data dupa 2016 cand avem de-a face cu al doilea trimestru consecutiv de scadere anualizata a veniturilor.

Pentru trimestrul 4, FactSet estimeaza o noua scadere a profiturilor pe bursa americana, de aproape 11% fata de aceeasi perioada din 2019, urmata apoi de o crestere de peste 14% in primul trimestru din 2021.
Multiplul de pret la care se tranzactioneaza in prezent indicele S&P 500 relativ la profiturile estimate pentru urmatoarele 12 luni este 21.6, peste mediile ultimilor 5 ani si respectiv 10 ani.

Sursa: