Wall Street: ce sectoare si companii asteapta vaccinul?

Data: 19/11/2020

Saptamana trecuta, bursa americana a ajuns aproape de noi maxime istorice pe seama unei rotatii record dinspre sectoare "growth" (tehnologie) catre "value" (banci, transporturi, turism).

Si totusi, nume ciclice importante de pe Wall Street, sensibile la evolutia economiei, continua sa afiseze deprecieri severe in 2020.

• Boeing este mai jos cu 42% fata de inceputul anului. American Airlines si United Airlines au pierdut in jur de 55%, Delta Air Lines 37%, iar Southwest Airlines 18%.
  • Marriott International si Hilton Worldwide sunt mai jos cu 20% si respectiv 4%. Apropo, in trimestrul 3 Marriott International a obtinut un profit net de 100 milioane USD, comparativ cu o pierdere de 230 milioane USD in trimestrul precedent. Cum a reusit asta? Costurile au fost taiate cu 57% fata de aceeasi perioada din 2019, aproape la fel de mult precum au scazut veniturile.
  • Carnival Corporation, probabil cel mai cunoscut nume din industria de croaziere, a pierdut 68% in acest an.
  • Bancile au acumulat la randul lor deprecieri substantiale: 18% pentru JPMorgan Chase, 23% pentru Bank of America, 39% pentru Citigroup si 55% pentru Wells Fargo.

La scara mai mare, economia Chinei poate fi asimilata unui imens sector ciclic. Aici, insa, revenirea s-a instalat mult mai devreme.

• In octombrie, activitatea in sectorul industrial a crescut pentru a 6-a luna consecutiv in cel mai intens ritm din ultima decada. Activitatea a crescut si in sectorul serviciilor care inseamna aproape 60% din intreaga economie: a 6-a luna de revenire si cel mai intens ritm din ultimii 7 ani.
  • Tot in octombrie, vanzarile auto pe cea mai importanta piata din lume au crescut cu 12.5% fata de aceeasi perioada din 2019, la 2.57 milioane de autovehicule.
  • Vanzarile de modele electrice si hibrid au crescut pentru a 4-a luna consecutiv, cu 105%, la 160,000 autovehicule. Sunt estimate vanzari totale de 1.1 milioane de autovehicule care folosesc noi forme de propulsie in acest an.

Sursa:

Data actualizarii evolutiilor bursiere: 16 noiembrie 2020; sursa: https://finviz.com/

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.