HUNT25: obligatiunile iHunt Technology debuteaza la BVB

Data: 30/03/2021

Pe 1 aprilie, obligatiunile corporative HUNT25 emise de iHunt Technology vor debuta pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.

• Obligatiunile au fost emise in plasamentul privat intermediat de TradeVille si incheiat anticipat pe 26 ianuarie 2021 in conditiile unei suprasubscrieri cu 23%.
  • Sunt denominate in lei, au scadenta la 4 ani si o rata anuala fixa a cuponului stabilita de emitent in cadrul plasamentului de 8,75% platibila semestrial.
  • Valoarea plasamentului a fost de 7 milioane lei, valoarea totala a subscrierilor fiind de 8.627.900 lei.
  • Este a doua emisiune de obligatiuni pe care iHunt Technology o listeaza pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti. Prima emisiune (HUNT23) a fost listata in februarie si a constat in obligatiuni denominate in lei cu scadenta la 3 ani si o rata anuala fixa a cuponului de 8,75% platibila semestrial.
  • Valoarea primei emisiuni a fost de 7 milioane lei, valoarea totala a subscrierilor depasind 10 milioane lei. Plasamentul derulat in octombrie 2020 a fost intermediat de TradeVille, listarea emisiunii fiind asistata, de asemenea, de TradeVille.
    Infiintata in 2015, iHunt Technology comercializeaza pe piata romaneasca telefoane mobile, gadget-uri si accesorii atat sub brandul propriu, cat si din portofoliul altor producatori.
  • Primul retailer online si brand romanesc de telefoane mobile listat cu simbolul HUNT la Bursa de Valori Bucuresti (in iulie 2019). Prezenta pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti la categoria AeRO – Premium.
  • Capitalizare bursiera curenta de peste 103 milioane lei. In 2020, actiunile HUNT au avansat cu 41%, tranzactionandu-se in prezent la aproape 7,3 lei/actiune.
    In 2020, iHunt Technology a inregistrat venituri de 42,6 milioane lei (+71% fata de anul precedent).
  • Compania a reusit sa obtina un profit brut record de 7,3 milioane lei si un profit net de 6,15 milioane lei, depasind valoarea cumulata a profitului din ultimii 5 ani (2015 – 2019) si fiind de aproape 10 ori mai mare decat profitul inregistrat in 2019.
  • Marja bruta din exploatare a fost de 17,15%, depasind de aproape 6 ori nivelul inregistrat in exercitiul financiar precedent.
  • Ponderea principala de aproximativ 90% din cifra de afaceri o au vanzarile de telefoane mobile. Daca initial se concentra pe distributia de telefoane mobile sub branduri straine, incepand din 2018 strategia companiei s-a mutat catre vanzarea de telefoane mobile sub marca proprie, acestea avand in prezent o pondere de 95% din totalul veniturilor obtinute.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.