Patria Bank: al doilea plasament privat de obligatiuni intermediat de TradeVille

Data: 01/10/2020

La exact un an dupa succesul premierei, intre 28 si 30 septembrie TradeVille a intermediat al doilea plasament privat de obligatiuni corporative al Patria Bank. Valoarea ofertei a fost de peste 8 milioane EUR, cu 64% mai mare decat cea a primului plasament din septembrie 2019.

Care sunt cifrele relevante ale plasamentului tocmai incheiat?

• Obligatiunile sunt denominate in EUR, au scadenta la 8 ani si o rata anuala fixa a cuponului platibil semestrial de 6.50% (aceasta a fost stabilita de emitent prin metoda licitatiei in urma ordinelor de subscriere inregistrate in plasament).
  • Pretul unei obligatiuni este de 500 EUR, subscrierea minima fiind de 50 de obligatiuni, respectiv 25.000 EUR.
  • Valoarea totala a ofertei a fost de 8.187.000 EUR, cu 63.7% mai mare decat cea a plasamentului intermediat de TradeVille in septembrie 2019.
  • Inca o data, majoritatea subscrierilor lansate prin TradeVille au fost online: 83% din ordine au fost introduse direct de pe platforma de tranzactionare.

Obligatiunile emise urmeaza sa fie listate pe piata principala a BVB si vor putea fi tranzactionate pe platforma web si prin aplicatiile mobile Android si iOS oferite de TradeVille.

In primul semestru din 2020, Patria Bank a inregistrat un rezultat operational de 12.59 milioane RON, in crestere cu 93% fata de perioada comparabila a anului trecut. Profitul net obtinut a fost de 4.76 milioane RON, in crestere cu 70% fata de aceeasi perioada din 2019.

Patria Bank este o banca romaneasca dedicata sustinerii afacerilor mici si mijlocii si a initiativelor antreprenoriale la nivel national. Patria Bank este listata pe piata principala a BVB atat cu actiunile proprii (simbol PBK), cat si cu obligatiunile corporative care au facut obiectul plasamentului privat intermediat de TradeVille in septembrie 2019 (simbol PBK27E).