Europa si SUA vs Covid-19

Data: 15/10/2020

Pe 6 octombrie, Agentia Medicala Europeana (EMA) a anuntat ca va grabi aprobarea vaccinului anti-Covid (BNT162b2) dezvoltat de compania germana BioNTech in colaborare cu gigantul farmaceutic american Pfizer.

  • Stirea vine la doar cateva zile dupa o decizie similara in privinta altui vaccin experimental (AZD1222) la care lucreaza conglomeratul britanic/suedez AstraZeneca.
  • In SUA, vaccinul testat de BioNTech si Pfizer ar putea obtine acceptul oficial la mijlocul acestei luni sau la inceputul lunii noiembrie, declara CEO-ul si co-fondatorul companiei, Ugur Sahin. O serie de oficiali federali americani raman totusi sceptici.
  • Impreuna, BioNTech si Pfizer au capacitatea de a produce 100 milioane doze anul acesta si cel putin 1,3 miliarde doze in 2021.
  • Luna trecuta, BioNTech a anuntat ca va primi o finantare de 375 milioane EUR din partea guvernului german pentru accelerarea dezvoltarii si productiei noului vaccin. UE negociaza achizitionarea unui numar de 200 milioane doze.
  • In iulie, cele doua companii au indicat ca vor obtine 1,95 miliarde USD din partea guvernului SUA in schimbul unui numar de 100 milioane doze care vor fi administrate gratuit cetatenilor americani. Potrivit aceluiasi angajament, guvernul SUA isi rezerva dreptul de a achizitiona o cantitate suplimentara de 500 milioane doze.
  • La randul lor, Japonia si Regatul Unit si-au anuntat intentia de a cumpara 120 milioane doze, respectiv 30 milioane doze.
  • Pentru a reusi sa creasca in mod accelerat productia noului vaccin, BioNTech a cumparat luna trecuta de la grupul farmaceutic elvetian Novartis o capacitate de productie in orasul german Marburg. Noua unitate ar putea produce 750 milioane doze anual si va deveni functionala in primele luni din 2021.

Pe 12 octombrie, AstraZeneca a primit 486 milioane USD din partea guvernului SUA pentru a dezvolta si livra un tratament anti-Covid bazat pe anticorpi (AZD7442).

  • Grupul farmaceutic britanic/suedez va intra curand in ultima etapa de testare cu AZD7442, incercand sa demonstreze ca o singura doza administrata poate preveni infectia cu noul coronavirus pentru o perioada de 12 luni
  • Potrivit aranjamentului incheiat cu guvernul SUA, AstraZeneca va livra 100,000 doze din AZD7442 pana la finalul acestui an. Aditional, un milion de doze ar putea fi livrate pe seama unei intelegeri separate.

Eli Lilly, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din SUA, a anuntat saptamana trecuta ca a solicitat o autorizatie de urgenta din partea Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizarea propriului tratament anti-Covid pe baza de anticorpi (LY-CoV555).

Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)