Retailerul online iHunt Technology listeaza prima emisiune de obligatiuni la BVB

Data: 12/02/2021

RETAILERUL ONLINE SI PRODUCATORUL DE TELEFOANE MOBILE SI GADGET-URI iHUNT A LISTAT LA BVB PRIMA SA EMISIUNE DE OBLIGATIUNI, PE SISTEMUL MULTILATERAL DE TRANZACTIONARE

  • Prima emisiune de obligatiuni a retailerului online si producatorului de telefoane mobile si gadget-uri iHunt a inceput tranzactionarea pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al BVB, sub simbolul bursier HUNT23.
  • Radu Hanga, Presedinte BVB:
    Ne bucuram sa vedem ca iHunt isi indeplineste promisiunea din ziua listarii, de a utiliza mecanismele pietei de capital pentru atragerea finantarii, fiind, totodata, un exemplu pentru alte companii românesti. Aceasta emisiune de obligatiuni, listata astazi, si runda de finantare incheiata la finalul lunii ianuarie de iHunt dovedesc ca investitorii de la BVB sunt atenti la oportunitatile de investitie si sunt dispusi sa investeasca in companiile cu perspective de dezvoltare
  • Cezar Stroe, fondator si Director General, iHunt:
    Ne face o deosebita onoare sa listam prima emisiune de obligatiuni iHunt, sub simbolul HUNT23. Suprasubscrierea si inchiderea anticipata a emisiunii de obligatiuni HUNT23 reflecta increderea investitorilor in business-ul iHunt. Finantarea dobândita gratie increderii investitorilor va servi ca fundatie pentru dezvoltarea brand-ului in 2021.”
  • Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille:
    Tehnologia este parte din ADN-ul TradeVille, asa ca intermedierea de oferte pentru companiile din acest domeniu este naturala pentru noi. Dupa succesul plasamentului pentru HUNT23, a carui listare o vedem astazi, a urmat deja a doua oferta de succes pentru aceeasi societate.

Retailerul online si producatorul de telefoane mobile si gadget-uri iHUNT (HUNT) a listat prima sa emisiune de obligatiuni corporative la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT). Emisiunea are o valoare nominala de 7 milioane lei si cuprinde 700.000 de obligatiuni cu o maturitate de trei ani si o valoare nominala de 100 lei/ obligatiune. Obligatiunile au fost emise in noiembrie 2020 si au o dobânda fixa de 8,75% p.a., platibila semestrial.

„ Ne bucuram sa vedem ca iHunt isi indeplineste promisiunea din ziua listarii, de a utiliza mecanismele pietei de capital pentru atragerea finantarii, fiind, totodata, un exemplu pentru alte companii romanesti. Aceasta emisiune de obligatiuni, listata astazi, si runda de finantare incheiata la finalul lunii ianuarie de iHunt dovedesc ca investitorii de la BVB sunt atenti la oportunitatile de investitie si sunt dispusi sa investeasca in companiile cu perspective de dezvoltare. De asemenea, evolutia actiunilor iHunt la BVB si rundele de finantare derulate de iHunt, una dintre companiile finaliste ale programului Made in Romania derulat de BVB, ne intaresc convingerea ca acest program este o buna rampa de lansare in lumea investitionala pentru companiile romanesti.”

- Radu Hanga,
Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti

„ iHunt este prima companie finalista a programului Made in Romania derulat de BVB care a reusit cu succes sa se listeze pe piata AeRO. Prin intermediul programului Made in Romania si a workshopurilor derulate de BVB, iHunt a constientizat posibilitatea unor finantari si cresteri accelerate pe care le-a aplicat ulterior. Dupa listarea companiei in 2019 si confirmarea strategiei de crestere puternica in 2020 cu rezultate excelente, iHunt incheie, in mod anticipat, cu o oferta suprasubscrisa cu 45%, un prim plasament privat de obligatiuni corporative, pe care, impreuna cu BVB le putem lista astazi cu simbolul HUNT23. Încrederea investitorilor ne onoreaza, dar in acelasi timp ne obliga la performanta si dezvoltare rapida a brandului iHunt.”

- Cezar Stroe,
fondatorul si Directorul General al iHunt

Societatea a derulat la finalul lunii octombrie un plasament privat pentru vanzare de obligatiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere in valoare de peste 10 milioane lei, fata de valoarea vizata de iHunt, de 7 milioane lei. Obligatiunile au fost emise la inceputul lunii noiembrie si au fost alocate unui numar de 63 de investitori de retail.

„Tehnologia este parte din ADN-ul TradeVille, asa ca intermedierea de oferte pentru companiile din acest domeniu este naturala pentru noi. Dupa succesul plasamentului pentru HUNT23, a carui listare o putem vedea de astazi, a urmat deja o a doua oferta de succes pentru aceeasi societate. Speram ca din ce in ce mai multe companii de perspectiva din tara noastra se vor alatura acestei revolutii in finantare si vor veni alaturi de noi la Bursa.”

- Ovidiu Dumitrescu,
Directorul General Adjunct al TradeVille

iHunt Technology Import Export si-a inceput activitatea in anul 2015, ca importator direct de telefoane mobile si accesorii din China, cu doi angajati si cu un capital social de 200 lei. Societatea s-a dezvoltat rapid, iar in iulie 2019 s-a listat pe piata AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare al BVB. La finalul primei zile de tranzactionate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar in prezent, compania are o capitalizare de 70,5 milioane lei. Compania este finalista a editiei 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB.

iHunt vinde produsele atat prin intermediul magazinului online ihunt.ro, cat si prin peste 200 de magazine fizice ”iHunt-Partener”.

Pe langa oferta de produse sub brandul propriu, iHunt comercializeaza si produse din portofoliul altor producatori din China. Compania a dobandit parteneriate avantajoase si solide cu furnizorii, jucatori puternici pe piata chineza. Ponderea telefoanelor mobile marca iHunt in volumul total al vanzarilor de telefoane a crescut in ritm accelerat in fiecare an, de la 44% in 2018, la 85% in 2019 si peste 95% in primul semestru al anului 2020.

Daca in anul infiintarii, iHunt a inregistrat o cifra de afaceri de 2,4 milioane lei, aceasta a crescut constant, astfel ca pentru primele noua luni din 2020, compania a consemnat o cifra de afaceri de 26,6 milioane lei (+62% fata de perioada similara din 2019). La finalul primelor noua luni din 2020, iHunt a consemnat un profit peste 3,8 milioane lei, fata de pierderi de 102.000 de lei in perioada similara din 2019.

Fondatorul iHunt, Cezar Stroe, detine 74,28% din actiunile societatii, iar tatal sau, Corneliu Stroe, are 5,15% din titluri. Diferenta de putin peste 20% din actiuni este in portofoliile altor investitori.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la Bursa de Valori Bucuresti si la marile burse internationale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de actiuni si obligatiuni corporative cu o rata de succes de 100% pentru companii din diferite industrii. Tot in 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovatie in industria de brokeraj si, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piata primara a pietei AeRO.

Surse:
https://www.bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/PressItem/Retailer-ul-online-si-producatorul-de-telefoane-mobile-si-gadget-uri-iHunt-a-listat-la-BVB-prima-sa-emisiune-de-obligatiuni-pe-Sistemul-Multilateral-de-Tranzactionare/5243


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)