Patria Bank incheie cu succes a doua oferta de obligatiuni subordonate intermediata de SSIF TradeVille avand o valoare cu 63,7% mai mare decât valoarea emisiunii de anul trecut

Data: 1/10/2020

• Patria Bank a stabilit dobânda anuala finala a obligatiunilor la 6,50%. Dobânda este fixa pe toata durata emisiunii
  • Similar ofertei de anul trecut, obligatiunile sunt negarantate, neconvertibile, subordonate, denominate in Euro, cu scadenta de 8 ani si au un cupon platibil semestrial.

Noua oferta de obligatiuni negarantate, neconvertibile si subordonate a Patria Bank intermediata de SSIF TradeVille are o valoare de 8.187.000 Euro. Aceasta s-a inchis cu succes in trei zile de la deschiderea perioadei de oferta. Dobânda anuala a cuponului stabilita de emitent este de 6,50%, in conditiile in care dobânda medie ponderata a tuturor subscrierilor in oferta a fost de 6,17%, insa emitentul a decis emisiunea integrala a tutoror obligatiunilor subscrise de investitori. Aceste rezultate confirma evolutia pozitiva a bancii si increderea investitorilor in aceasta, pe fondul contextului atipic generat de pandemia Covid-19.

Si pentru oferta din acest an Patria Bank a preferat varianta plasamentului privat, alegând TradeVille drept partener, deja traditional, iar procesul s-a desfasurat in mod simplu si rapid. Dupa finalizarea procedurilor aferente, Patria Bank va solicita admiterea la tranzactionare a obligatiunilor pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, similar cu emisiunea anterioara.

„Ne-am asumat rolul de a fi un jucator activ in piata de capital si de a oferi instrumente cu plus-valoare pentru investitori, chiar si in contexte atipice. Anul 2020 este unul plin de provocari pe pietele financiare, dar ne bucuram ca emisiunea a fost bine receptionata, iar Patria Bank ramâne un emitent de incredere pentru investitori. Reusita emisiunii ne permite consolidarea bazei de capital pentru asigurarea dezvoltarii viitoare prin sustinerea mediului antreprenorial local si a companiilor mici si mijlocii - nucleul economiei locale. Contribuim in acest mod la promovarea incluziunii financiare in Romania” a declarat Daniela Iliescu, Director General Patria Bank.

„La exact un an dupa succesul premierei, TradeVille intermediaza al doilea plasament privat de obligatiuni subordonate al Patria Bank. Solutiile online si mobile de subscriere pe care le oferim clientilor nostri au facilitat din nou participarea in plasamentul tocmai incheiat. In 2020, in circumstante care accentueaza cu atat mai mult rolul tehnologiei, ne bucuram ca putem apropia investitorii de emitenti care sustin proiecte de dezvoltare nationala, afaceri mici si mijlocii si initiative antreprenoriale dinamice si extrem de diverse”, considera Mihaela Biciu, Director General TradeVille.

Actionarul majoritar indirect al bancii este Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity al carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre).

Pentru detalii suplimentare: pr@patriabank.ro, 0732.800.326.

Despre Grupul Patria Bank

Patria Bank este o banca româneasca listata la Bursa de Valori Bucuresti, cu prezenta la nivel national, dedicata cresterii gradului de bancarizare in România si sustinerii antreprenorilor locali. Grupul Patria Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN si SAI Patria Asset Management.

Despre SSIF TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 25 de ani pe piata de capital din România si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la Bursa de Valori Bucuresti si la marile burse internationale. În 2020, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Brokerul anului pe segmentul de retail, Premiul pentru inovatie in industria de brokeraj si, respectiv, Cel mai activ intermediar pe piata primara a pietei AeRO.

Sursa:

Comunicat de presa Patria Bank

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.