Triplu-A: Apple, Amazon, Alibaba

Data: 08/10/2020

Apple se pregateste sa lanseze noile iPhone-uri. Amazon este la un pas de Prime Day 2020. Alibaba mizeaza totul pe cloud. Ce stim despre un triplu-A in tehnologie care valoreaza aproape 5 trilioane USD?

Dupa Apple Watch Series 6 si iPad Air anuntate luna trecuta, Apple va lansa peste cateva zile patru noi iPhone-uri din seria 12 capabile sa se conecteze la retele 5G. La Apple atentia ramane concentrata pe servicii rulate pe produse tot mai accesibile (iPhone SE, Apple Watch SE si in curand cel mai mic si ieftin iPhone 12) si un sistem de operare tot mai deschis (iOS 14 abia lansat).

 • In trimestrul 2, veniturile din servicii la Apple au depasit 13 miliarde USD, cu aproape 15% mai mari fata de aceeasi perioada din 2019.
 • Toate liniile de produse au inregistrat cresteri ale incasarilor: +2% pentru iPhone-uri (si +32% in China), +31% pentru iPads, +21% pentru Mac-uri, +15% pentru AirPods si Apple Watch.
 • Apple a indicat existenta unui numar record de "device"-uri active, fara sa precizeze cifra exacta. Si totusi, in ianuarie compania a confirmat cifra de 1.5 miliarde "device"-uri active si peste 900 milioane de utilizatori.

Renunta Warren Buffett la Apple?

 • Detinerea pe care Berkshire Hathaway o are in Apple a ajuns sa valoreze in aceasta vara in jur de 100 miliarde USD, adica 40% din portofoliul total de actiuni si aproape un sfert din capitalizarea companiei administrare de simpaticul investitor din Oklahoma, Nebraska.
 • Exista un oarecare precedent: in ultimul trimestru din 2019, Berkshire Hathaway a redus marginal detinerea in Apple, vanzarile fiind atunci in valoare de $800 milioane.
 • Si totusi, zvonuri despre ce cumpara sau vinde Warren Buffett apar mereu. In ianuarie, de exemplu, pe Wall Street se vorbea despre faptul ca Buffett ar cumpara o detinere in Boeing...dar informatia nu s-a confirmat ulterior.

Amazon a dezvaluit recent noile lansari hardware, inclusiv un serviciu de streaming de jocuri. Denumit Luna, acesta va concura cu Stadia de la Google si Xbox de la Microsoft...si care va evita prezenta in App Store. Dar pentru ca vorbim despre Tech-tombrie, Prime Day este programat pentru 13 si 14 octombrie.

 • Prime Day este cel mai important eveniment de "shopping" la Amazon.
 • Anul trecut, Prime Day a durat 48 de ore, s-a desfasurat in 18 tari, a implicat 175 milioane produse vandute si vanzari estimate de $7.2 miliarde, depasind propriile vanzari ale companiei reusite cu ocazia Black Friday si Cyber Monday din 2018 luate impreuna.
 • In 2020, insa, vanzarile online au crescut exponential in SUA nu doar la companii de e-commerce precum Amazon si Instacart, ci si la nume traditionale ale sectorului ca Walmart si Target. Pe 15 septembrie, Walmart a lansat Walmart+, un program care concureaza cu Amazon Prime (costul abonamentului fiind de 98 USD/anual, comparativ cu 119 USD/anual pentru Amazon Prime).

Listata la NYSE in 2014 in cel mai mare IPO din istorie, Alibaba este in prezent cea mai importanta companie de e-commerce din China, cu peste 750 milioane de utilizatori activi la nivel local.
Si pentru Alibaba se apropie cel mai important eveniment de shopping al anului: Singles Day.

 • Programat pentru 11 noiembrie, Singles Day este de fapt cel mai mare eveniment de shopping din lume.
 • Anul trecut la Singles Day, Alibaba a reusit sa aiba incasari record: 38 miliarde USD. Primul miliard a fost reusit in numai 68 de secunde. Incasarile au atins apoi 23 miliarde USD dupa doar 9 ore. iPhone 11 Pro si Pro Max au fost printre vedetele zilei in cosurile de cumparaturi.

Ce mai stim despre Alibaba?

 • La intalnirea online cu investitorii de luna trecuta, Alibaba a indicat ca divizia de cloud va deveni curand profitabila pentru prima data in istoria companiei. In trimestrul 2, veniturile din cloud au crescut cu 59% fata de aceeasi perioada din 2019 (12.3 miliarde RMB, adica $1.7 miliarde).
 • Cloud-ul este genul de oportunitate care vine o singura data intr-o generatie si va fi principalul business al Alibaba, declara CEO-ul Daniel Zhang in 2018.
 • Alibaba intentioneaza sa listeze Ant Group, cel mai mare fintech din lume, pe bursa de actiuni din Hong Kong. Cautand o valoare de piata de peste 200 miliarde USD, IPO-ul Ant Group ar putea fi cel mai mare din lume in 2020.
 • Pre-listare, Ant Group este compania de tip "unicorn" cu cea mai mare valoare estimata din lume, evaluata la 150 miliarde USD in 2018. Alibaba ar putea vinde intre 5% si 10% din actiunile pe care le detine la Ant Group.
 • Potrivit Reuters, in 2019 Ant Group a generat venituri de 120 miliarde RMB (17 miliarde USD) si un profit net de 17 miliarde RMB (2.4 miliarde USD).

Prin TradeVille, poti investi in companii de tehnologie listate pe marile burse internationale direct de pe telefonul tau mobil.Deschide un cont de tranzactionare la TradeVille -- este simplu, rapid, totul online.

Surse:


https://www.cnbc.com/2019/11/11/alibaba-singles-day-2019-record-sales-on-biggest-shopping-day.html

https://www.japantimes.co.jp/news/2019/11/11/business/alibaba-says-singles-day-sales-hit-13-billion-first-hour/

https://www.cnbc.com/2020/09/30/alibaba-cloud-business-will-become-profitable-for-the-first-time.html

https://www.cnbc.com/2020/09/30/alibaba-cloud-business-will-become-profitable-for-the-first-time.html

https://www.reuters.com/article/us-ant-financial-ipo-exclusive/exclusive-alibabas-ant-plans-hong-kong-ipo-targets-valuation-over-200-billion-sources-say-idUSKBN2491JU


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)