Vivre Deco: atrage 7 milioane euro printr-un nou plasament privat de obligatiuni

Data: 19/04/2021

TradeVille a incheiat pe 16 aprilie in mod anticipat, in conditiile unei suprasubscrieri cu 65%, plasamentul privat de obligatiuni corporative denominate in euro emise de Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri de mobila, decoratiuni si produse pentru lifetyle din Europa Centrala si de Est.

• Obligatiunile cu simbolul VIV26E emise in cadrul plasamentului privat derulat in perioada 8 - 16 aprilie sunt denominate in euro, au scadenta la 5 ani si o rata anuala fixa a cuponului stabilita de emitent de 5,5%, cupoanele fiind platite semestrial.
  • Au fost oferite 10.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de 500 euro. Valoarea initiala a plasamentului a fost de 5 milioane euro, valoarea totala a subscrierilor fiind de 8,245 milioane euro.
  • Vivre Deco va face demersurile necesare listarii obligatiunilor VIV26E pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti. Listarea va fi realizata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.
    Fondata in 2012, Vivre Deco este sinonima cu produse pentru casa, lifestyle si idei de design.
  • Compania ofera peste 350.000 de produse unice si 1.000 de branduri de la peste 9.800 de furnizori.
  • Peste 500.000 de clienti unici pe 9 piete regionale din Europa de Est cu o populatie totala de peste 100 milioane de oameni si o piata totala adresabila de aproape 50 miliarde euro: Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croatia, Slovacia, Slovenia, Cehia si Grecia. Compania obtine aproape 60% din veniturile totale din afara Romaniei.
  • 100% online, 79% din audienta venind direct de pe telefonul mobil prin aplicatia proprie pentru Android si iOS. Aproape 6 milioane de vizitatori lunar (site si aplicatia mobila), 1,7 milioane de abonati si peste 1 milion de urmaritori pe pagina proprie de Facebook.
  • In 2020, a lansat Vivre Marketplace. Platforma faciliteaza accesul rapid al vanzatorilor in mediile online operate de Vivre Deco.
  • Pana la mijlocul anului trecut, Vivre Deco procesase aproape 5 milioane de pachete pentru clientii din Romania si din celelalte piete regionale.
    In 2020, Vivre Deco a realizat venituri operationale de peste 295 milioane lei, adica 61 milioane euro (+50% fata de anul precedent).
  • Profit net de 7,46 milioane lei (+149% fata de anul precedent).
  • EBITDA (profitul inainte de plata dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) de peste 15 milioane lei, adica de peste doua ori mai mare decat in 2019.
  • Cu ocazia Black Friday, compania a reusit vanzari de peste 10,5 milioane euro (+35% fata de evenimentul similar de shopping din 2019). Romania a generat 55% din totalul vanzarilor.
  • In cei 8 ani de existenta, Vivre Deco a realizat vanzari cumulate de peste 200 milioane euro.
  • Vivre Deco estimeaza ca veniturile ar putea creste la 767 milioane lei in 2025, marcand o crestere medie anuala de 21%. EBIDA este asteptata sa ajunga la aproape 66 milioane lei in 2025, reprezentand o crestere de aproape 4 ori fata de 2020.

Buna ziua, sunt TreVi. Spuneti-mi, va rog, cu ce informatii va pot fi de folos.