UiPath: debut la NYSE pe 21 aprilie

Data: 22/04/2021

Specializata in robotica, automatizari si inteligenta artificiala. Cea mai importanta si mediatizata companie de tehnologie din Romania s-a listat pe cea mai mare bursa din lume.

• Adica la New York Stock Exchange. Cu simbolul PATH.
  • Pretul de listare al actiunilor a fost de 56 USD, rezultand intr-o capitalizare bursiera de 29 miliarde USD (tripla celei estimate in luna iulie a anului trecut). Fondurile atrase prin IPO s-au ridicat la 1.34 miliarde USD.
  • UiPath a inchis prima zi de tranzactionare la 69 USD/actiune, marcand astfel o apreciere de 23% fata de pretul de listare si rezultand intr-o capitalizare bursiera de 36 miliarde USD.

Este cel mai mare IPO al unei companii de software dupa Snowflake in luna septembrie a anului trecut. Apropo: IPO-ul Snowflake a fost primul in care a investit Warren Buffett dupa listarea Ford Motor in 1956.

In februarie, UiPath a atras o finantare privata in valoare de 750 milioane USD. In urma acesteia, valoarea de piata a companiei era estimata la 35 miliarde USD.
  • Pana in prezent, UiPath a derulat 8 runde de finantare privata totalizand aproape 2 miliarde USD. Desi a fost infiintata in 2005 (cu doar 10 oameni intr-un apartament), compania a inceput sa atraga finantari private abia din 2015.

Avand sediul curent la New York, UiPath are aproape 8 mii de clienti corporativi, numarul acestora dublandu-se in ultimii 2 ani. Inclusiv Adobe, Uber, Autodesk, Applied Materials, Chevron, Chipotle Mexican Grill, CrowdStrike, CVS Health, Toyota si Bank of America.

In cel mai recent an fiscal incheiat pe 31 ianuarie, UiPath a inregistrat venituri de 607 milioane USD (+81% fata de anul fiscal precedent). Pierderea neta s-a redus la 92 milioane USD (vs 520 milioane USD in anul fiscal precedent). Compania a inregistrat in premiera cash-flow pozitiv, alaturi de o marja bruta de 89% (una dintre cele mai mari in sectorul companiilor specializate in software).
  • In 2020, UiPath a fost singura companie romaneasca inclusa in topul CNBC Disruptor 50.
  • Principalii competitori ai UiPath: Microsoft (via Microsoft Power Automate), Blue Prism, Automation Anywhere si (de putin timp) SAP.

Prin TradeVille, vei putea tranzactiona online si mobil actiunile PATH chiar de la debutul companiei la New York Stock Exchange.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.