Safetech Innovations: +500% si valoare record a tranzactiilor in prima zi pe piata AeRO

Data: 29.01.2021

Actiunile companiei romanesti de securitate cibernetica Safetech Innovations au debutat astazi pe piata AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (simbol SAFE).

• Apreciere de 500% chiar la deschiderea primei sedinte de tranzactionare. Actiunile SAFE au deschis la 24 lei/actiune, comparativ cu 4 lei/actiune pretul la care actiunile au fost vandute catre investitorii in plasamentul privat derulat in octombrie 2020.
  • Valoare record a tranzactiilor pentru un debut pe piata AeRO. La ora 14:00, valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni SAFE se apropia de 8 milioane lei.
  • Capitalizarea bursiera a companiei a ajuns la 75 milioane lei.

Atat plasamentul privat din octombrie 2020, cat si listarea actiunilor SAFE au fost asistate de TradeVille.
Actiunile SAFE pot fi tranzactionate incepand de astazi prin platforma online de tranzactionare si aplicatia mobila TradeVille.
Fondata in 2011, Safetech Innovations este singura companie romaneasca dedicata exclusiv serviciilor si implementarii solutiilor de securitate cibernetica. Este de asemenea singura companie din Romania acreditata ca partener in NATO Industry Cyber Partnership (NICP).

• Safetech Innovations detine si opereaza STI CERT - Safetech Innovations Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private infiintate in Romania, acreditat la nivel international, care asigura companiilor publice si private monitorizarea continua a amentintarilor cibernetice si interventia in caz de incidente de securitate.
  • Compania are un portofoliu vast de clienti, colaborand cu peste 10 institutii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinationale, precum si companii locale din sectorul de energie, FMCG, telecomunicatii, IT&C si transporturi.

In primele 6 luni din 2020, Safetech Innovations a inregistrat o cifra de afaceri de 5.3 milioane lei (+61% fata de perioada similara din 2019) si un profit net de aproape jumatate de milion lei (+62% fata de perioada similara din 2019). Pentru intregul an 2020, management-ul companiei estimeaza venituri de 15.6 milioane lei si un profit net de 2 milioane lei.