Safetech Innovations: debut la Bursa de Valori Bucuresti pe piata AeRO

Data: 28/01/2021

Pe 29 ianuarie, actiunile companiei romanesti de securitate cibernetica Safetech Innovations incep tranzactionarea pe piata AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (simbol SAFE).

• Compania a efectuat o operatiune de majorare de capital prin aport in numerar in luna octombrie 2020. Actiunile noi au fost vandute printr-un plasament privat intermediat de TradeVille, in cadrul caruia au fost oferite investitorilor 625,000 actiuni cu o valoare nominala de 0.2 lei/actiune, respectiv 20% din capitalul social al companiei. In urma operatiunii de majorare de capital, Safetech Innovations a atras 2.5 milioane lei, fonduri destinate investitiilor.
  • Plasamentul a fost suprasubscris in doar 37 de secunde si pana la finalul zilei a inregistrat o rata record de suprasubscriere de 8.6 ori. Valoarea totala a subscrierilor a fost de peste 21 milioane lei.
  • In urma plasamentului privat, capitalizarea de piata a Safetech Innovations a ajuns la 12.5 milioane lei.

Fondata in 2011, Safetech Innovations este singura companie romaneasca dedicata exclusiv serviciilor si implementarii solutiilor de securitate cibernetica. Este de asemenea singura companie din Romania acreditata ca partener in NATO Industry Cyber Partnership (NICP).

• Safetech Innovations detine si opereaza STI CERT - Safetech Innovations Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private infiintate in Romania, acreditat la nivel international, care asigura companiilor publice si private monitorizarea continua a amentintarilor cibernetice si interventia in caz de incidente de securitate.
  • Compania are un portofoliu vast de clienti, colaborand cu peste 10 institutii cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinationale, precum si companii locale din sectorul de energie, FMCG, telecomunicatii, IT&C si transporturi.

In primele 6 luni din 2020, Safetech Innovations a inregistrat o cifra de afaceri de 5.3 milioane lei (+61% fata de perioada similara din 2019) si un profit net de aproape jumatate de milion lei (+62% fata de perioada similara din 2019). Pentru intregul an 2020, management-ul companiei estimeaza venituri de 15.6 milioane lei si un profit net de 2 milioane lei.