SUA: cat de profitabile vor fi companiile listate in 2021?

Data: 06/04/2021

Suntem acum la numai cateva zile distanta de startul unui nou sezon de rezultate financiare pe Wall Street. Ca de obicei, debutul va fi marcat de marile banci: JPMorgan Chase si Wells Fargo pe 14 aprilie, urmate de Bank of America, Citigroup si US Bancorp pe 15 aprilie, respectiv Morgan Stanley si Bank of New York Mellon pe 16 aprilie.

La finalul lunii martie, 60 de companii din indicele S&P 500 si-au ajustat in crestere propriile asteptari in privinta profiturilor pe care le-ar putea raporta pentru primul trimestru din 2021.
  • 69 de companii au facut acelasi lucru in privinta veniturilor.
  • Sunt cele mai mari cifre dupa anul 2006.
  • Dintre cele 11 sectoare care formeaza indicele S&P 500, sectorul de tehnologie conduce deocamdata cu cele mai multe ajustari in crestere ale asteptarilor privind profiturile si veniturile care urmeaza sa fie raportate.

Privind si mai departe, care sunt estimarile curente ale analistilor?

Profiturile sunt asteptate sa creasca cu 52%, 18% si respectiv 14% in urmatoarele trei trimestre ale acestui an (fata de perioadele similare din 2020). Veniturile sunt asteptate sa creasca cu 17%, 10% si respectiv 8% in urmatoarele trei trimestre (fata de perioadele similare din 2020).
  • Pentru intregul an 2021, analistii estimeaza o crestere a profiturilor de 25% si o crestere a veniturilor de 10% (fata de anul precedent).
  • Potrivit S&P Dow Jones Indices, profitul mediu per actiune pentru companiile din indicele S&P 500 ar putea creste in acest an cu 40% fata de anul precedent (172 USD in 2021 comparativ cu 122 USD in 2020).

Indicele S&P 500 se tranzactioneaza in prezent la un multiplu de 21.6 fata de profiturile estimate pentru urmatoarele 12 luni. Mediile pentru ultimii 5 ani si 10 ani sunt 17.8, respectiv 15.9.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.