Oferta de actiuni Agroland a fost inchisa in prima zi si subscrisa de 4,85 ori

Data: 19/11/2020

Intermediat de TradeVille, plasamentul privat de actiuni emise de Agroland Business System s-a incheiat in mod anticipat in prima zi, pe 18 noiembrie 2020, in conditiile unei suprasubscrieri cu 385%.

• Agroland a oferit 1,765,590 actiuni la un pret de vanzare de 4.5 RON/actiune. Subscrierea minima a fost de 22,000 actiuni (adica 99,000 RON), iar metoda de alocare a fost pro-rata.
  • Au fost subscrise 8,565,782 actiuni, valoarea totala a subscrierilor fiind de 38,546,019 RON.
  • Peste 97% din ordinele de subscriere ale clientilor TradeVille care au participat in plasament au fost lansate prin platforma online de tranzactionare.

Oferta de actiuni s-a derulat la 8 luni dupa plasamentul privat de obligatiuni corporative intermediat de asemenea de TradeVille.

• In cadrul plasamentului din 3 - 5 martie 2020, au fost oferite obligatiuni corporative denominate in RON, cu scadenta in 2025 si o rata anuala fixa a cuponului, platibila semestrial, de 9%.
  • Obligatiunile sunt listate pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti si pot fi tranzactionate cu simbolul AGR25.

Agroland Business System detine cel mai mare lant de magazine din Romania specializate pe segmentele gradinarit, Pet Care si Hobby Farming.

• Infiintata in 1997, compania are acum aproape 250 de magazine la nivel national in 29 de judete.
  • Agroland si-a inceput activitatea prin vanzarea de pasari si furaje pentru pasari, ajungand sa fie in prezent cel mai mare furnizor de pui de o zi. In timp, aria de activitate a fost extinsa catre segmentele gradinarit si Pet Care, urmarind un public tinta semnificativ mai larg.
  • Incepand din 2018, Agroland a regandit activitatea de vanzare, orientandu-se tot mai mult catre clienti cu venituri ridicate din centrele urbane mari.
  • In luna octombrie a acestui an, Agroland a preluat activitatea fermelor Avicola Bucuresti, sucursala Mihailesti, intrand astfel pe piata locala a producatorilor de oua de consum care in 2019 s-a ridicat la aproximativ 170 milioane EUR. Preluarea ar putea creste veniturile companiei in 2021 cu pana la 3.5 milioane EUR, adica 10% din cifra anuala de afaceri.
  • In primul semestru din 2020, Agroland a inregistrat o cifra de afaceri de 121.8 milioane RON (+18% fata de perioada similara din 2019), in timp ce profitul net a fost de 8.44 milioane RON (+59% fata de perioada similara din 2019 si de peste trei ori mai mare decat profitul aferent intregului an 2019).

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.