Microsoft: dividende si “buybacks” mai mari

03/12/2020

Microsoft este unul dintre cei mai mari platitori de dividende din lume. Listata la NASDAQ, compania a majorat valoarea dividendului platit actionarilor in fiecare dintre ultimii 19 ani.

• In septembrie, Microsoft a anuntat ca va majora valoarea trimestriala a dividendului, cu 10%, la 0.56 USD/actiune. La finalul lunii noiembrie, randamentul noului dividend anuntat era de 1.05%.
  • In 2019, compania a distribuit actionarilor sub forma de dividend 33% din profitul net si 31% din "free cash flow".
  • In ultimii 10 ani, Microsoft a majorat valoarea dividendului in medie cu 16% anual. In ultimii 5 ani, profitul net al companiei a crescut in medie cu 33% anual.

De asemenea, Microsoft a majorat substantial valoarea "buybacks" in trimestrul 3, compania rascumparand actiuni proprii in valoare totala de 6.74 miliarde USD, fata de 5.8 miliarde USD in trimestrul precedent.

In trimestrul 3, companiile din structura indicelui S&P 500 si-au rascumparat actiuni proprii in valoare totala de 112 miliarde USD, marcand o crestere de 26% fata de trimestrul precedent. Goldman Sachs estimeaza ca, in trimestrul 4, "buybacks" vor creste din nou, la 125 miliarde USD.