Cine investeste in Mileniali?

Data: 13/04/2021

Avem asadar o idee despre investitiile preferate ale milenialilor. Dar cine investeste in ei?

 • Procesatorii de plati online sunt probabil in topul listei. Inclusiv Adyen, compania olandeza listata in 2018 la Euronext Amsterdam. Potrivit unui studiu facut de Adyen in SUA la finalul anului trecut, 58% dintre mileniali intentioneaza sa faca mai multe cumparaturi online decat inaintea pandemiei Covid-19.
 • Credeai ca SpaceX este “startup”-ul cu cea mai mare valoare estimata de piata din SUA? Ei bine, nu. De fapt, este un alt procesator de plati online cu sediu dual la Dublin si San Francisco: Stripe.
 • Compania cu dubla cetatenie care se pregateste pentru un IPO pe bursa americana are acum o valoare estimata de 95 miliarde USD (comparativ cu numai 36 miliarde USD in luna aprilie a anului trecut). Asta dupa cea mai recenta runda de finantare prin care Stripe a atras 600 milioane USD.
 • Stripe a fost inclusa de sase ori in topul anual CNBC Disruptor 50 si a reusit sa ocupe prima pozitie in 2020. Are deja parteneriate cu Goldman Sachs, Citigroup si Barclays. 31 din cele 42 de tari in care opereaza sunt in Europa.
 • In managementul companiei regasim nume sonore precum Dhivya Suryadevara in postura de CFO (ex-General Motors). Iar consiliul de administratie ii include pe Mark Carney (fostul guvernator al Bancii Angliei) si Christa Davies (fostul CFO al asiguratorului Aon). Elon Musk si Peter Thiel au fost investitori timpurii in Stripe.
  Milenialii: haine, moda si branduri altfel? Desigur. Iar daca e "millennial pink", atunci e Revolve.
 • Retailerul favorit al milenialilor, o prezenta mereu asteptata la Coachella si un rival redutabil pentru H&M, Forever 21, Urban Outfitters sau Aritzia. Fondata in 2003 de Michael Mente si Mike Karanikolas, s-a listat in vara anului 2019 la NYSE, avand la debut o capitalizare de 1.2 miliarde USD. Valoreaza acum 3.75 miliarde USD.
 • Cine lucreaza cu Revolve? Kendall Jenner. Si Kylie Janner. De fapt, toata familia Kardashian.
 • Si Jessica Alba, Nicole Richie, Olivia Culpo, Winnie Harlow si Victoria Justice (alaturi de alti 3,500 de "influencers"). Am uitat pe cineva de pe Instagram?
  Dar imobiliare? In SUA, potrivit unui sondaj recent The Harris Poll, 59% din mileniali nascuti intre 1981 si 1988 sunt deja proprietari de locuinte (iar in ansamblu pentru Generatia Y, ritmul in care acestia devin proprietari s-a accelerat in ultimii 5 ani).
 • In sectorul imobiliar american, Zillow pare bine pregatita pentru intalnirea cu milenialii. Chiar si online. De fapt, potrivit Zillow, 40% din mileniali nu ar avea nicio ezitare sa cumpere o locuinta dupa ce ar face un tur exclusiv virtual al acesteia.
 • Scroll-scroll-scroll...anul trecut, site-ul si aplicatia mobila Zillow au inregistrat un trafic de 9.6 miliarde vizite (comparativ cu 1.5 miliarde in 2019). Din care 2.2 miliarde vizite doar in ultimul trimestru (+27% fata de perioada similara din 2019). Gratie in tot mai mare parte milenialilor.
 • Si apropo: Zillow are o baza de date uriasa: peste 135 milioane de locuinte din SUA. In 2020, compania a inregistrat venituri de 3.3 miliarde USD (+22% fata de anul precedent).
 • Prioritatea absoluta pentru Zillow? Sa monetizeze cat mai mult din acest trafic online urias. Pentru ca, deocamdata, procentul vizitatorilor online monetizati este format dintr-o singura cifra. Iar per total, iCumparatorii de locuinte din SUA reprezentau doar 0.3% din totalul spatiilor imobiliare cumparate in trimestrul 4 al anului trecut.
  Casele zboara pur si simplu de pe rafturi. In SUA, timpul mediu pe care o locuinta il statea pe piata la finalul anului trecut inainte de a fi cumparata era de 17 zile, cu...25 de zile mai putin decat in urma cu un an.
 • In ianuarie, preturile caselor din SUA au crescut cu peste 11% fata de perioada similara din 2020. Este cel mai mare avans din ultimii 15 ani. La sfarsitul lunii februarie, erau doar 1.03 milioane de locuinte la vanzare, cel mai mic stoc inregistrat dupa anul 1982. In ritmul curent de vanzare, intregul stoc s-ar epuiza in numai 2 luni (comparativ cu 12 luni in vara anului 2010).
 • Anul trecut, pretul mediu al unei case in SUA a depasit in premiera 300,000 USD. Aproape 25% din cei care au cumparat o locuinta in perioada aprilie - iunie au platit cel putin 500,000 USD.
 • Iar efervescenta sectorului imobiliar rezidential este un fenomen global. Se intampla nu doar in America de Nord, ci si in Europa si in Asia. In Canada, China, Australia, Noua Zeelanda, Marea Britanie si Olanda.
 • Chiar si in Romania. In 2020, investitiile pe piata noastra imobiliara au crescut cu 28% fata de anul precedent, valoarea totala a tranzactiilor fiind de aproape 900 milioane EUR.
  Specializate in decoratiuni interioare si produse pentru casa, Lowe's si Home Depot pariaza la randul lor pe mileniali. In vara anului trecut, Bank of America remarca faptul ca milenialii cheltuiau cel mai mult pentru mobila, bricolaj si decoratiuni interioare (apropo: nu mai putin de 70% din americani, indiferent de varsta, s-au implicat in proiecte de aceasta natura in anul pandemic 2020).
 • In anul fiscal 2020, Home Depot si-a crescut afacerea cu peste 21 miliarde USD (veniturile depasind 132 miliarde USD). Companiei i-a luat 19 ani sa ajunga la vanzari totale de 20 miliarde USD.
 • In 2020, Lowe's a realizat incasari de aproape 90 miliarde USD, mai mari cu peste 17 miliarde USD fata de anul precedent.
  Odata ce si-au cumparat o casa si au renovat-o, ce mai pot face milenialii? Sa se joace?!
 • Daca ai vazut episodul "eSports" din excelenta serie "Explained " de pe Netflix, stii deja despre ce e vorba. Sau "Not a Game", tot pe Netflix.
 • In Romania, avem Romanian Esports League. Avem si Bucharest Gaming Week. Apropo, Bucuresti tocmai a fost desemnat al treilea cel mai bun oras din lume pentru gameri (dupa Austin si Seul). Iar incepand din 2020, avem si prima echipa de fete din eSports.
 • Avem si listari. Pe 6 aprilie, Firebyte Games a devenit primul dezvoltator de jocuri mobile listat la Bursa de Valori Bucuresti pe piata AeRO (simbol FRB).
  In 2020, industria jocurilor video a generat la nivel global venituri de 180 miliarde USD (din care 130 miliarde USD in SUA), mai mari cu peste 20% fata de anul precedent. Cifra este mai mare decat toate incasarile pe care sporturile traditionale si filmele le-au avut in America de Nord.

  eSports aveau o audienta de 293 milioane de oameni in 2016. Ar putea ajunge la 557 milioane pana la finalul acestui an.
 • Tot in 2020, FIFA a castigat mai multi bani din fotbal jucat online decat pe teren. Mai precis, aproape 159 milioane USD au venit din eSports, comparativ cu venituri totale inregistrate de 267 milioane USD.
 • Iar in SUA, mai multi oameni se uita acum la eSports decat la NBA, NHL sau Major League Baseball. Adica in jur de 90 milioane.
 • Anul acesta, veniturile la nivel global din eSports ar putea depasi in premiera 1 miliard USD. Au ajuns la 947 milioane USD in 2020, China generand peste o treime din aceasta cifra. Pana in 2026, ritmul anual de crestere a acestei industrii ar putea fi de 20%.
 • Apropo: in 2020, Twitch, celebra platforma online de jocuri video detinuta de Amazon, a inregistrat un timp total de vizionare echivalent cu 17 miliarde de ore. Adica o crestere de 83% fata de anul precedent.
 • Cele mai mari venituri din jocuri video au fost inregistrate anul trecut de Sony, Tencent Holdings (care detine participatii in Epic Games, Activision Blizzard si Ubisoft), Nintendo, Microsoft (da, pare ca exista viata dupa Teams) si Activision Blizzard.
 • Take-Two Interactive, Electronic Arts si Huya sunt printre cele mai importante companii listate din aria eSports. Alaturi de Tencent Holdings si Activision Blizzard.
 • Pe partea de hardware: Sony si Microsoft (doar stii de PlayStation si Xbox), Nvidia, Intel, (cum sa uitam de) Apple. Si (mai putin cunoscuta) Turtle Beach.
 • Pana si producatorii de haine devin interesati de jocuri video si eSports. Inclusiv branduri de lux precum Burberry.

Surse:
https://www.cnbc.com/2018/06/13/adyen-ipo-shares-rise-on-first-day-of-trade.html
https://www.prnewswire.com/news-releases/adyens-2020-retail-report-reveals-americans-shopping-habits-and-post-pandemic-outlook-301153093.html
https://edition.cnn.com/2021/03/15/investing/stripe-valuation/index.html
https://www.cnbc.com/2021/03/14/stripe-valued-at-95-billion-in-600-million-funding-round.html
https://www.revolve.com/content/products/editorial?prettyPath=/r/Editorials.jsp&listname=Millennial%20Pink&cplid=7873&navsrc=hp2_f_3&hsclk=1
https://www.businessinsider.com/revolve-dominating-online-apparel-sales-for-millennials-history-2019-6
https://fortune.com/2019/06/07/millennial-fashion-revolve-stock-ipo-instagram-influence-marketing/
https://www.goldmansachs.com/insights/archive/millennials/
https://www.businessinsider.com/generation-z
https://nypost.com/2020/01/25/generation-z-is-bigger-than-millennials-and-theyre-out-to-change-the-world/
https://www.housingwire.com/articles/millennials-are-driving-us-home-sales/
https://www.wsj.com/articles/millennials-help-power-this-years-housing-market-rebound-11598520601
https://www.cnbc.com/2021/03/29/middle-aged-millennials-are-homeowners-but-burdened-by-debt.html
https://sf.freddiemac.com/content/_assets/resources/pdf/fact-sheet/millennial-playbook_millennials-and-housing.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/nearly-40-of-millennials-are-comfortable-buying-a-home-online-301244805.html
https://www.today.com/video/zillow-traffic-skyrockets-as-millennials-endlessly-scroll-through-real-estate-listings-101694533691
https://investors.zillowgroup.com/investors/overview/default.aspx
https://s24.q4cdn.com/723050407/files/doc_financials/2020/q4/Q4-2020-99.1.pdf
https://www.cnbc.com/2021/02/11/zillow-hopes-to-turn-real-estate-porn-users-during-covid-into-actual-sales.html
https://www.prnewswire.com/news-releases/ibuyer-market-continues-slow-recovery-with-decline-in-home-purchases-narrowing-to-48-in-the-fourth-quarter-301245417.html
https://www.youtube.com/watch?v=EPqlGdI9N6k
https://www.wsj.com/articles/u-s-home-price-growth-accelerated-in-january-11617109259
https://www.wsj.com/articles/the-pandemic-ignited-a-housing-boombut-its-different-from-the-last-one-11615824558
https://www.wsj.com/articles/house-prices-are-inflating-around-the-world-11616932846
https://www.wsj.com/articles/canadian-housing-boom-raises-concern-with-homes-selling-far-above-ask-prices-11616590877
https://www.zf.ro/zf-investiti-in-romania/investiti-in-romania-daniel-tudor-ceo-the-concept-pandemia-a-fost-un-19909409
https://www.constructiibursa.ro/piata-imobiliara-rezistenta-in-fata-pandemiei--6408923
https://www.zf.ro/zf-investiti-in-romania/investiti-in-romania-anul-2021-a-inceput-puternic-pe-piata-19948847
https://money.yahoo.com/zillow-traffic-surging-during-pandemic-190313594.html
https://www.businessinsider.com/lowes-ceo-millennials-home-improvement-2019-1
https://www.remodeling.hw.net/business/bank-of-america-millennials-spending-most-on-home-improvements-during-covid-19_o
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/home-depot-lowes-stock-renovation-boom-record-growth-bofa-pandemic-2020-8-1029510298
https://ir.homedepot.com/~/media/Files/H/HomeDepot-IR/2021_Proxy_Updates/2020_AR_IR_Site_Combined_Document_v2.pdf
https://corporate.lowes.com/sites/lowes-corp/files/Quaterly-results/Q4-2020-Lowe%27s-Press-Release.pdf
https://www.mediafax.ro/tehnologie/bucuresti-a-fost-desemnat-al-treilea-cel-mai-bun-oras-din-lume-pentru-gameri-19931914
https://www.gsp.ro/esports/league-of-legends/premiera-in-romania-apare-prima-echipa-de-fete-din-esports-616498.html
https://www.bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/PressItem/Firebyte-Games-este-primul-dezvoltator-de-jocuri-pentru-dispozitive-mobile-care-se-listeaza-la-Bursa-de-Valori-Bucuresti/5294
https://www.forbes.com/sites/forbesbusinesscouncil/2021/03/16/why-the-gaming-industry-could-be-the-new-social-media/?sh=6c1843cd8f3a
https://www.marketwatch.com/story/videogames-are-a-bigger-industry-than-sports-and-movies-combined-thanks-to-the-pandemic-11608654990
https://www.statista.com/statistics/490522/global-esports-market-revenue/
https://www.globenewswire.com/news-release/2021/02/02/2167964/0/en/The-eSports-market-is-expected-to-register-a-CAGR-of-20-during-the-forecast-period-2021-2026.html
https://www.nielsen.com/us/en/insights/article/2019/game-on-video-games-are-a-staple-among-millennials-media-diets/
https://www.newsweek.com/more-just-video-game-esports-lucrative-endeavor-1579597
https://www.insidethegames.biz/articles/1105726/fifa-more-revenue-from-video-gaming
https://www.forbes.com/sites/daveknox/2020/11/17/why-more-people-watch-esports-than-the-nba/?sh=28d1b510252f
https://www.alltopeverything.com/top-10-biggest-video-game-companies/
https://www.voguebusiness.com/technology/inside-twitchs-play-for-fashion


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)