Cat de profitabila este energia solara?

Data: 16/02/2021

'' As paria pe energie solara si sper sa nu asteptam pana cand vom epuiza resursele de petrol si carbune.''
Asta pare sa-i fi spus in 1931 Thomas Edison bunului sau prieten Henry Ford.

    La aproape un secol distanta, gigantul petrolier francez Total anunta ca va plati 2.5 mld USD pentru o detinere de 20% in Adani Green Energy, cel mai mare producator de energie solara din lume.
  • Adani Green Energy are 54 de proiecte de energie solara si eoliana in India, una dintre cele mai promitatoare piete globale. Iar Total vrea sa investeasca pana in 2030 aproape 20% din bugetul sau anual pentru tranzitia catre energie verde.
  • Total mai este actionar in SunPower (acolo unde a cumparat o participatie majoritara in 2011) si in Maxeon Solar Technologies (o companie similara nou-formata in Singapore).
  • Nu ca alti producatori de energie solara nu ar fi curtati la randul lor. BP investeste in Lightsource Renewable Energy inca din 2017. Royal Dutch Shell este actionar in Sunseap Group si Cleantech Energy Corporation.
    In multe locuri din lume, panelurile solare sunt cea mai ieftina forma de generare a energiei electrice. De fapt, poate fi mai ieftin sa construiesti o centrala solara decat sa intretii o fabrica pe carbuni.
  • First Solar (NASDAQ): lider global in solutii de generare a energiei solare (in particular in conditii meteo non-optime). Productie localizata in SUA, Malaysia si Vietnam. Operatiuni cu adevarat globale: America de Nord si de Sud, Europa, Africa si Asia/Pacific (inclusiv India).
  • Sunrun, SolarEdge Technologies si Enphase Energy (NASDAQ): produc si comercializeaza solutii de generare a energiei solare inclusiv pentru unitati rezidentiale, oferind posibilitatea inchirierii echipamentului.
  • Brookfield Renewable (NYSE): lider global in energie hidroelectrica, pariaza tot mai mult pe potentialul energiei solare. Administreaza peste 5,300 unitati cu o capacitate totala de 19 GW in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.

Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)