Boeing primeste autorizatia de zbor pentru 737 Max

Data: 26/11/2020

Pe 18 noiembrie, Federal Aviation Administration (FAA) a ridicat in sfarsit restrictia de zbor pentru modelul 737 Max -- la aproape 2 ani de la introducerea acesteia.

• Nu a fost avansat deocamdata un termen ferm la care modelul va fi perfect operational, dar American Airlines, care are 24 de aeronave 737 Max in componenta flotei sale, va incepe training-ul pilotilor chiar luna aceasta.
  • La NYSE, Boeing a pierdut 39% fata de inceputul anului si 45% in ultimele 12 luni.
  • Capitalizarea companiei este in prezent de 116 miliarde USD, adica un sfert din cat valoreaza Tesla.

In trimestrul 3, Boeing a suferit a 4-a pierdere trimestriala consecutiva, de 466 milioane USD, adica 1.39 USD/actiune (comparativ cu un profit de 1.2 miliarde USD in perioada similara din 2019). Veniturile au fost de 14.1 miliarde USD, mai mici cu 29% fata de perioada similara din 2019.

• In primele 9 luni din acest an, Boeing a pierdut un numar net de 381 de comenzi pentru modelele de aeronave pe care le produce.
  • Si totusi, divizia de aparare a companiei a generat cifre financiare stabile (venituri de 6.8 miliarde USD dupa cele 6.6 miliarde USD inregistrate in trimestrul precedent).