Agroland Agribusiness: plasament privat de actiuni suprasubscris de 15 ori

Data: 16/04/2021

Pe 15 aprilie, TradeVille a incheiat anticipat si in prima zi, in conditiile unei suprasubscrieri de 15 ori, oferta de tip plasament privat de actiuni emise de Agroland Agribusiness prin care compania realizeaza o majorare a capitalului social prin aport in numerar.

 • Agroland Agribusiness a emis 225.000 de actiuni (simbol AAB), subscrierea minima in oferta fiind de 5.000 de actiuni (adica 115.000 lei). In plasament au fost inregistrate subscrieri pentru 3.339.558 actiuni, oferta fiind suprasubscrisa de 15 ori, pretul final stabilit in oferta fiind de 27 lei pe actiune.
 • Valoarea totala a subscrierilor in plasament a fost de 90.009.002 lei. Majoritatea subscrierilor in plasamentul privat au fost facute online pe platforma de tranzactionare TradeVille.
 • In urma incheierii cu succes a plasamentului de actiuni, care a fost suprasubscris in mai putin de 1 minut, evaluarea Agroland Agribusiness se situeaza la 30.375.000 lei. Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atat organic, cat si prin finantarea investitiilor in active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achizitii si participari in startup-uri din agricultura.
 • Agroland Agribusiness va face demersurile necesare listarii actiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, pe piata AeRO, cu simbolul AAB. Listarea va fi asistata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.
  Cine este Agroland Agribusiness?
  Agroland Agribusiness si-a inceput activitatea in 2016 ca o divizie a companiei-mama Agroland Business System (listata pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, categoria AeRO Premium, cu simbolul AG). Din 2017, Agroland Agribusiness a functionat independent juridic si financiar.
 • Obiectul principal de activitate: comercializarea de input-uri pentru agricultura conventionala si organica (inclusiv fertilizanti, produse pentru protectia plantelor si seminte). Activitatea secundara priveste tranzactionarea cerealelor.
 • Alaturi de produsele achizitionate de la furnizori, compania lucreaza cu acestia pentru dezvoltarea unor produse personalizate cu formule proprii, imbunatatind astfel marjele. De curand, Agroland Agribusiness detine in portofoliu si o gama de produse pentru cultura organica.
 • O alta directie a companiei priveste inovatia tehnologica in agricultura si in domeniile conexe. Lansat in septembrie 2020, AgTech TM este primul program complet de incubare din Romania care stimuleaza si sustine inovatia in agricultura.
 • Agroland Agribusiness activeaza in zona de Sud-Vest a tarii, dar urmareste extinderea in toata zona de Sud si in zona de Vest. Agroland Agribusiness beneficiaza de reteaua complexa a grupului Agroland Business System pentru a-si distribui produsele si pentru a castiga noi clienti.

In 2020, Agroland Agribusiness a inregistrat o cifra de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% fata de anul precedent). Profitul net obtinut a fost de 1,26 milioane lei (+232% fata de anul precedent), cu o marja neta de 6,82%.

  Cine este Agroland Business System?
  Agroland Business System detine cel mai mare lant de magazine din Romania specializate pe segmentele de gradinarit, pet care si hobby farming. Si-a listat actiunile cu simbolul AG pe 1 martie pe piata AeRO. Record de tranzactionare la debut: aproape 14 milioane lei. Capitalizare bursiera la debut: 250 milioane lei.
 • Listarea actiunilor AG a venit la cateva luni dupa ce Agroland Business System a atras 7.5 milioane lei printr-un plasament privat de obligatiuni. Avand simbolul AGR25, acestea sunt listate pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti.
 • Atat plasamentul privat de actiuni AG, cat si cel de obligatiuni AGR25 au fost intermediate de TradeVille (care a realizat si listarile).

In 2020, Agroland Business System a inregistrat o cifra de afaceri de 187,55 milioane lei (+33% fata de anul precedent). Profitul net inregistrat a fost de 10,31 milioane lei (+297% fata de anul precedent). EBITDA (profitul inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare) de 14,21 milioane lei, in crestere de 2,7 ori fata de anul precedent.

Surse:
https://www.tradeville.eu/press-room/comunicate-de-presa-Plasamentul-privat-de-actiuni-Agroland-Agribusiness-s-a-incheiat-in-prima-zi
https://www.tradeville.eu/press-room/comunicate-de-presa-plasament-privat-actiuni-Agroland
https://www.tradeville.eu/press-room/comunicate-de-presa-Agroland-s-a-listat-la-Bursa-pe-piata-AeRO
https://www.tradeville.eu/press-room/Actiunile-Agroland-nou-record-de-tranzactionare-la-debut-pe-AeRO
https://www.tradeville.eu/press-room/oferta-obligatiuni-agroland
https://bvb.ro/info/Raportari/AG/AG_20210309171325_Rezultate-Financiare-Preliminare-2020-AG-AGR25.pdf


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)