brokers@tradeville.eu 0040 21 318 75 55

20 de ani de excelență la Bursă

Acțiuni la bursele din
Zona Euro, SUA și Canada

  • Comision promoțional 0.5% (minim 25 euro)*
  • Asistență investițională de la brokerii Tradeville
  • Tranzacționare pe întreaga perioadă a programului din bursa vizată

Vrei mai multe informații?

Completează formularul de mai jos și te contactăm în cel mai scurt timp:
Nume și prenume *
Adresă e-mail *
Telefon *

Tradeville este înregistrat ca operator de date cu caracter personal, având numărul 4283

Vezi lista completă a statelor incluse în serviciu

Vezi companii importante din ţările:

Marea Britanie

Vodafone (VOD) este unul dintre cei mai mari jucători din piața globală de telecomunicații mobile, având peste 404 milioane de clienți (exceptând SUA), în cele 30 de țări în care operează.

Principala piață pentru serviciile companiei este cea din Europa (în special Germania, Marea Britanie, Italia și Spania), însă Vodafone este prezentă și în zone-cheie din Africa, Orientul Mijlociu și Asia Pacific (India, Australia, Noua Zeelandă), deținând 45% din cel mai mare operator American (Verizon).

În ciuda condițiilor dificile din Europa, dividendele primite de la Verizon îi asigură resursele necesare pentru răscumpărarea de acțiuni și distribuirea de dividende. Mai mult, există posiblitatea ca Vodafone să își valorifice aceasta deținere în condiții avantajoase, având în vedere interesul din partea americanilor.
Vodafone
În industria farmaceutică, GlaxoSmithKline (GSK) reprezintă unul dintre cei mai mari producători, atât după capitalizarea bursieră sau gama de medicamente comercializate, cât și din punct de vedere al potențialului de lansare a unor produse noi.

Compania și-a folosit resursele pentru cercetarea și dezvoltarea următoarei generații de medicamente, fiind preconizat că în următorii trei ani GSK va lansa cel puțin 30 de noi tratamente, cu alți compuși în faza incipientă de testare.

Amploarea activității companiei poate fi descrisă și de gama largă de medicamente comercializate, vaccinuri și bunuri de consum, ultimele două oferindu-i cel mai mare potențial de dezvoltare, atât prin prisma oportunităților prezente, cât și al procentului lor în cifră de afaceri.
GlaxoSmithKline
Barclays (BARC) este una dintre cele patru banci britanice de top, cu un istoric de peste 300 de ani si prezenta in peste 50 de tari. Barclays are atat operatiuni de banca comerciala, cat si de banca de investitii, acestea din urma detinand cea mai importanta pondere in veniturile sale.

Desi bancile britanice au suferit puternic de pe urma crizei financiare, pierderile initiale fiind urmate de inasprirea reglementarilor de piata, exista semnale ca mediul le-ar putea redeveni favorabil. Economia locala se bucura de o crestere economica rapida, iar reglementatorii recunosc faptul ca bancile au fost in mod traditional un contribuitor important la PIB.

Barclays este bine pozitionat pentru a beneficia de pe urma revenirii sectorului financiar, terminandu-si recent programul de restructurare. Noul CEO, John McFarlane, a promis ca va accelera masurile de intoarcere a bancii la profitabilitate, deja vizibile in ultimele rezultate financiare publicate.
Barclays (BARC)

Vrei mai multe informații?

Completează formularul alăturat și te contactăm
în cel mai scurt timp sau ia legătura cu noi:

Nume și prenume *
Adresă e-mail *
Telefon *

SUA

Înființata de legendarul Henry Ford in 1903, Ford Motor Company (F) este unul dintre cei trei mari producători americani de automobile alături de General Motors și Fiat Chrysler Automobiles US. Autovehiculele concernului Ford sunt prezente pe toate continentele (cu excepția Antarcticii) si acoperă o paleta foarte larga de la mașini economice si pana la vehicule industriale grele. In 2014 compania a vandut peste 6.3 milioane de vehicule atingand astfel, dupa propriile estimari, o cota de piata de peste 7% la nivel mondial.

In ceea ce privește tendința spre vehicule ecologice Ford a preferat, mai degrabă, sa adopte tehnologii pionierate de alte companii. De exemplu, in 2014 Ford a devenit al doilea producător mondial după numărul de autovehicule hibride produs (după Toyota). Acest lucru indica un apetit mai scazut la risc si o axare pe eficienta operationala ca principal creator de valoare.
Ford Motor Company (F)
De la înfiinţarea companiei în 1837, Procter & Gamble (PG) a devenit unul dintre liderii globali în producerea şi vânzarea de bunuri pentru uz casnic. P&G deţine un portofoliu impresionant de branduri , diversitatea produselor oferite către clienţi fiind un argument important pentru atractivitatea companiei. Printre cele mai cunoscute branduri ale grupului se numară detergentul de rufe Tide, șamponul Pantene sau scutecele Pampers, in total P&G detinând 21 de branduri care generează fiecare vânzări de cel puţin 1 miliard USD pe an.

În ultima perioadă însă, portofoliul foarte numeros de branduri a devenit o mica povara pentru P&G, compania confruntându-se cu o stagnare a creșterii pe piețele dezvoltate și o incetinire a creșterii pe piețele emergente. În acest context, P&G intenționează să elimine din portofoliul circa 100 de branduri care au inregistrat în ultimii 3 ani o scădere agregată a profiturilor de 16%, alegând sa se concentreze pe restul de 65 de branduri care generează 95% din profituri. Această măsură împreună cu programul de reducere a costurilor cu 10 miliarde de USD pe care compania îl implementează oferă premise favorabile pentru titlurile P&G.
Procter & Gamble (PG)
Fondata in 1898 ca o companie de bauturi, PepsiCo (PEP) a devenit, dupa fuziunea cu producatorul de snacks-uri Frito-Lay din 1965, unul dintre liderii globali atat pe piata bauturilor racoritoare, cat si pe cea a produselor alimentare.

In prezent, compania ofera clientilor o varietate de produse, dintre care 22 genereaza individual vanzari anuale de peste 1 miliard USD. Aceste produse sunt comercializate sub sapte branduri principale: Pepsi, Mountain Dew, Gatorade, Tropicana, Lay's, Doritos, si Quaker. Un avantaj important al companiei deriva din portofoliul complementar de bauturi si produse alimentare, care favorizeaza realizarea economiilor de scara si cresterea productivitatii.

In ultima perioada industria bauturilor carbogazoase s-a aflat sub presiune, consumatorii preferand tot mai mult bauturile mai sanatoase in detrimentul celor acidulate si indulcite artificial. Insa, PepsiCo, din postura de lider al pietei americane de bauturi neacidulate (prin brandurile Gatorade si Tropicana) si cu aproximativ 50% din venituri provenind din segmentul de produse alimentare, pare a fi bine pozitionat pentru o eventuala schimbare la nivelul industriei.
PepsiCo (PEP)

Vrei mai multe informații?

Completează formularul alăturat și te contactăm
în cel mai scurt timp sau ia legătura cu noi:

Nume și prenume *
Adresă e-mail *
Telefon *

Germania

Grupul Volkswagen (VOW), cu sediul in Wolfsburg, este o prezenţă permanentă în topul mondial al celor mai mari 3 producători auto, compania distribuind 10.137 milioane de automobile în 2014, 12.9% din vânzările globale.

Grupul este format din 12 branduri din şapte ţări europene (Volkswagen automobile pasageri, Audi, SEAT, ŠKODA, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen autovehicule comerciale, Scania şi MAN) si produce peste un sfert (25.1%) din autoturismele din Europa de Vest.

Ultima perioadă a fost una cu probleme pentru Volkswagen, acțiunile companiei inregistrând un declin puternic dupa ce autoritățiile americane de protecție a mediului au descoperit că grupul folosea un software pentru a trișa la testele de poluare care vizau autoturismele cu motor diesel. Deși perioada complicată se poate prelungi, momentan nefiind clare toate aspectele cazului, Volkswagen are toate șansele să rămână și pe viitor una dintre cele mai importante companii din industria auto globală.
Grupul Volkswagen (VOW)
RWE (RWE) este unul dintre liderii pieţei europene de utilităţi, axându-se pe domeniile de electricitate şi gaze, cu o experienţă de peste 115 ani în domeniul energetic. În prezent, RWE are o bază de 16 milioane de clienţi de electricitate şi 8 milioane de utilizatori de gaze.

Raportat la vânzări, compania deţine poziţia a 3-a pe piaţa de electricitate şi locul 5 pe cea a gazelor naturale din Europa. Având în vedere schimbările fundamentale ale pieţei energiei în regiune, compania a iniţiat un program de eficientizare şi modernizare a activităţii, având ca termen anul 2015.

Astfel, conducerea plănuieşte reducerea costurilor şi creşterea flexibilităţii financiare prin scăderea gradului de îndatorare, investind în acelaşi timp în energii regenerabile şi în produse inovatoare care pot aduce valoare clienţilor RWE şi îmbunătăţi indicatorii de profitabilitate.
RWE (RWE)
BASF (BAS) este una dintre cele mai mari companii din industria chimică, producând o gamă largă de produse şi materii prime pentru mai multe sectoare economice. Astfel, BASF îşi desfăşoară activitatea la scară globală, având clienţi în peste 200 de ţări. În ultimii ani, motorul de creştere a fost evoluţia economiilor emergente.

Diversificarea producţiei, de-a lungul celor 150 de ani de existenta, în multiple sectoare de activitate a oferit un argument pentru atractivitatea companiei, aceasta folosind resursele proprii pentru cercetarea şi lansarea unor produse inovatoare. Totodata, a fost activă şi în achiziţionarea de companii profitabile.

Faptul că BASF are acces la propriile resurse de hidrocarburi, având în acelaşi timp o relaţie apropiată cu Gazprom, sporeşte atractivitatea companiei germane. În ultimii 10 ani, BASF a distribuit dividende cu un randament de cel puţin 3%, înregistrând rezultate financiare consistente, iar în anul 2011 a consemnat un maxim istoric al profiturilor generate.
BASF (BAS)

Vrei mai multe informații?

Completează formularul alăturat și te contactăm
în cel mai scurt timp sau ia legătura cu noi:

Nume și prenume *
Adresă e-mail *
Telefon *

Canada

Canadian National Railway (CNR) este o companie de transport feroviar de mărfuri, aceasta având acces la 75% din populaţia din America de Nord. Pe lângă transportul feroviar, compania şi-a diversificat activitatea în ultima perioadă oferind servicii de transport rutier, depozitare şi transfer.

Canadian National Railway a beneficiat de eficienţa transportului feroviar în comparaţie cu cel rutier, atât din punct de vedere al costurilor, respectiv al cantităţilor care pot fi transportate, cât şi al poluării. În ultimii ani, cererea pentru exporturi şi pentru materii prime a fost în creştere, condiţii în care societatea a devenit unul dintre cei mai importanţi transportatori din America de Nord.

O bună parte din atractivitatea companiei a fost generată de eforturile managementului de eficientizare a rezultatelor operaţionale, aceasta având cele mai bune marje din sectorul său.
PCanadian National Railway (CNR)
Potash Corp (POT) este compania de îngrăşăminte cu cea mai mare capacitate din lume, producând principalele clase de nutrienţi necesari dezvoltării culturilor agricole şi acoperind, astfel, 20% din necesarul global de potasiu fertilizator. Rezervele de resurse îi oferă un avantaj competitiv considerabil, atât din punct de vedere al costului de producţie scăzut, cât şi al capacităţii de a răspunde cererii în creştere pentru îngrăşăminte.

Având în vedere evoluţia populaţiei la nivel global şi scăderea suprafeţei arabile pe cap de locuitor, compania este bine poziţionată pentru a beneficia de aceste trenduri.

Pe lângă sectorul de îngrăşăminte, Potash produce furaje şi compuşi chimici pentru uz industrial, clienţii săi fiind în principal de pe cele două continente americane şi din zona asiatică, regiuni în care nevoia de alimente este ridicată. Potash se distinge şi printr-o structură bilantieră solidă, reuşind să îşi finanţeze în ultimii ani, atât programele de dezvoltare, cât şi recompensarea acţionarilor prin dividende generoase.
Potash Corp (POT)
Royal Bank of Canada (RY) reprezintă unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Canada, precum şi un jucător important la nivel global, atât din punct de vedere al capitalizării bursiere, cât şi al activelor.

RBC deţine un portofoliu diversificat de servicii si produse pentru cei peste 16 milioane de clienţi. Compania îşi desfăşoară activitatea în 40 de ţări, însă principala piaţă este cea din America de Nord, care-i asigură 82% din venituri.

Reglementările solide ale sistemului bancar, structura pieţei în Canada, creşterea cererii de împrumuturi pentru sectorul imobiliar şi accesul la o bază largă de depozite i-au oferit băncii un impuls important pentru dezvoltarea activităţii, din 2007 până în prezent, RBC înregistrând valori ridicate ale profitului raportat la capitalurile proprii (ROE).
Royal Bank of Canada (RY)

Vrei mai multe informații?

Completează formularul alăturat și te contactăm
în cel mai scurt timp sau ia legătura cu noi:

Nume și prenume *
Adresă e-mail *
Telefon *
Termeni şi condiţii Contact Tradeville Live chat 021 318 75 55 Email www.tradeville.eu
X Pentru a afla companii interesante
din , completeaza formularul
din pagina sau ia legatura cu noi: